Le promitea să le ajute să se împrietenească cu anumiți băieți, le SECHESTRA, le VIOLA și le forța să se PROSTITUEZE. Suspecți acuzați că racolau MINORE chiar de 11 ANI

Le promitea să le ajute să se împrietenească cu anumiți băieți, le SECHESTRA, le VIOLA și le forța să se PROSTITUEZE. Suspecți acuzați că racolau MINORE chiar de 11 ANI
Publicat: 22/10/2018, 15:37
Actualizat: 25/03/2019, 22:19

Potrivit unui comunicat transmis luni de DIICOT, procurorii DIN Maramureș și polițiști au făcut, luni, 3 percheziții domiciliare în municipiul Baia Mare, într-o cauză în care se fac cercetări față de 3 suspecți pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, lipsire de libertate în mod ilegal și act sexual cu un minor.

Polițiștii și procurorii suspectează că în perioadamartie 2017-octombrie 2018, în municipiul Baia Mare un bărbata racolat fetițe minore, unele având chiar vârste foarte fragede (începând de la 11-12 ani până la 17 ani) pentru a le determina să practice prostituția în favoarea lui.

Fetele erau racolate din medii cu un nivel de educație și de moralitate scăzut, cu părinți dezinteresați cu probleme financiare. Aceste criterii i-au permis suspectului să le atragă pe fete în anturajul lui. Le promitea că va facilita prietenia dintre ele și anumiți băieți pentru care minorele manifestau afecțiune, sau le asigura că le va oferi preotecție față de părinți sau autorități în cazul în care aceștia s-ar sesiza despre activitățile victimelor. De asemenea, le promitea sume de bani pentru a-și cumpăra diverse lucruri pe care și le doreau.

Potrivit sursei citate, suspectul a racolat și a găzduit, în perioada 2-26 martie 2017, două minore, într-un imobil din Baia Mare, promițându-le că le va ajuta să ajungă în Germania. În realitate, suspectul le-a sechestrat pe minore, împotriva voinței acestora și profitând de vulnerabilitatea dată de vârstă și lipsa de experiență, le-a obligat, prin diferite forme de constrângere, să întrețină în mod repetat relații sexuale atât cu el, cât și cu mai mulți prieteni de-ai săi, inclusiv cu proprietarul imobilului, în schimbul unor sume de bani pe care și le-a însușit.

Din cercetări a rezultat că fetele exploatate sexual în perioada respectivă, în vârstă de 16 ani, respectiv 17 ani, au fost ținute cu forța în imobilul situat în Baia Mare, fiind violate de către cei doi suspecți.

Până la această dată, au fost identificate alte 4 minore cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, obligate de către suspecți la practicarea prostituției.

„S-a reținut că suspectul le-a obligat pe minore să întrețină relații sexuale cu acesta, fie în scopul dezvirginării acestora, fie de a le învăța cum să se comporte cu clienții în timpul actului sexual, ulterior profitând de ascendentul avut asupra lor și determinându-le să practice prostituția în beneficiul său. De asemenea, susnumitul a pretins fetelor să îi toate discuțiile și toate detaliile întâlnirilor avute cu diferiți bărbați, amenințându-le că în cazul în care nu-i relatează intergral adevărul, le va confrunta cu persoanele respective sau le va organelor de poliție. În acest fel, a fost indusă minorelor o stare de teamă și de dependență față de suspect. De asemenea, din analiza conținutului probelor administrate, s-a reținut că suspecții le-au determinat pe minore să practice preponderent relații sexuale orale, motivat inclusiv de faptul că în eventualitatea descoperirii activităților infracționale de către organele de urmărire penală, acestea nu vor putea avea dovada urmelor unor raporturi sexuale normale prin intermediul unor expertize medico-legale vizând un examen ginecologic al victimelor”, arată DIICOT.

La sediul DIICOT Maramureș au fost aduse la audieri 3 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția de Operațiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, iar la percheziții au participat și luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Maramureș.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Noi ajutoare pentru români! Ministrul Muncii a anunțat două proiecte în valoare de 85 de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Marele actor a încetat din viață din cauza unui stop cardio-respirator. Moartea lui a îndoliat...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Un tablou de Monet, vândut cu aproape 35 de milioane de dolari la o licitație
×